Nieuws uit de Brugse regio

Oplossing voor financiering De Sleutel in de maak


Audio Reportage


Brugge, donderdag 24/1/2008. Justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) wil op relaytief korte termijn een structurele oplossing uitwerken voor de betalingsproblemen van het Brugse dagcentrum "De Sleutel" en de andere gelijkaardige centra. Dat heeft hij deze middag beloofd in de Senaat, na een vraag van senator Pol Van Den Driessche (CD&V).

Het dagcentrum dreigt immers in financiŽle problemen te komen. Het dagcentrum werkt al tien jaar met Veiligheids & Preventiecontracten (VPC) en met personeel in het kader van de Gerechtelijke Alternatieve Maatregelen (GAM). De vorige federale regering loste betalingsproblemen voor het personeel tijdelijk op voor 2007, maar voor 2008 is er door de nieuwe regering nog geen maatregel uitgewerkt. Eigenlijk is een structurele oplossing nodig.

Tot op vandaag staan de mensen van De Sleutel eigenlijk voor een belangrijk deel op de loonlijst van de stad Brugge. Het stadsbestuur legde jaarlijks bijna 80.000 euro bij uit eigen zak, omdat de federale overheid deze loonsubsidies had geplafonneerd. Vanaf volgend jaar zal de stad niet langer dat volledige bedrag betalen, met alle gevolgen vandien.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag