Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw openbaar onderzoek Vaartdijkstraat

Nieuw openbaar onderzoek Vaartdijkstraat
Brugge, maandag 17/12/2007. Het Brugse stadsbestuur gaat met een nieuwe, lichtjes bijgestuurde, versie van de plannen om de Vaartdijkstraat aan het Lappersfortbos te verbreden naar een tweede openbaar onderzoek. Dat blijkt uit de aanplakkingen aangrbracht ter plaatse.

Aanpassingen

De aanpassingen zijn van eerder cosmetische aard: een kleine versmalling van het wegdek en de uitbouw van enkele parkeerstroken in het bebouwde gedeelte van de weg vormen samen met de doortrekking van het fietspad over de volledige lengte van de weg vormen de zwaartepunten in de wijzigingen. Het fietspad zal ook beter worden afgescheiden van de weg zelf.

Geen toegevingen aan het milieu

Opvallend is dat met de klachten uit de milieubeweging absoluut geen rekening is gehouden. Toch meldt het stadsbestuur in een brief aan de omwonenden "dat de aanpassingen de opmerkingen als gevolg van het openbaar onderzoek ruimschoots ondervangen." Klaarblijkelijk gaat het stadsbestuur verder op de redenering die schepen van Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berghe onlangs ontwikkelde: "De echte bezwaren zullen ernstig onderzocht worden, maar in die zin dat het geen eenzijdige bezwaren mogen zijn, die een herhaling inhouden van standpunten die we al jaren kennen, en waarin een minderheid een hypotheek wil leggen, aan een economisch project. Ik wil daar heel duidelijk in zijn: dat zijn zaken die niet kunnen."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag