Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert wil fietsdiefstal harder aanpakken


Audio Reportage

Moenaert wil fietsdiefstal harder aanpakken
Brugge, donderdag 13/12/2007. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) wil het aantal fietsdiefstallen in Brugge drastisch naar beneden krijgen door een aantal nieuwe maatregelen. De komende dagen zullen 2.000 affiches verspreid over de stad, en zullen de stadswachten flyers met preventieve tips aan fietsen bevestigen. Maar er is meer.

Camera´s

Gezien de politie vorig jaar 1.500 aangiftes van fietsdiefstallen ontving, dat is een pak meer dan het jaar daarvoor, moet er echter meer gebeuren. Het stadsbestuur overweegt daarom permanente camerabewaking, ondermeer aan beide zijden van het station, waar de meeste fietsen worden gestolen.

Meer dan een slot

Er zijn een aantal slimme tips om fietsdiefgstal te voorkomen. Maak je fiets altijd vast : zelfs voor een paar minuten. Maak je fiets ook vast aan een vast punt, zoals een duostaander, een paa l of een hek. Zorg dat er niet te veel speling zit tussen het slot en het vaste punt, en let erop dat de paal of het hek ook minstens even stevig is als je slot! Ook op afgesloten plaatsen maak je best je fiets vast. Maak het kader vast aan het vaste object en als het kan ook één van beide wielen. Het achterwiel is bovendien moeilijker te demonteren dan het voorwiel. Gebruik daarvoor best een U-slot of beugelslot dat méér dan 10 minuten weerstand biedt aan een "professionele" dief. Vermijd verlaten en weinig zichtbare plaatsen waar een fietendief rustig zijn gang gaan.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag