Nieuws uit de Brugse regio

West-Vlaamse BIB-Awards voor Menen en Kortrijk


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 11/12/2007. In de Stadsschouwburg van Brugge zijn vanavond voor de 3de keer de West-Vlaamse BIB-Awards uitgereikt. Naast de 3 prijzen voor bibliotheekbezoekers die deelnamen aan de wedstrijd tijdens de bibliotheekweek, waren er ook nu twee belangrijke prijzen voor de bibliotheken zelf. Beide prijzen gingen uiteindelijk naar het zuiden van de provincie, naar Menen en Kortrijk.

Heel wat medewerkers en ge´nteresseerden in het bibliotheekgebeuren bleken naar Brugge afgezakt te zijn voor de derde feestelijke uitreiking, die dit jaar plaats vond in het kader van de Foyer van de Brugse Stadsschouwburg. Gedeputeerde Gunther Pertry (sp.a) mocht, na het toelichten van enkele wijzigingen in de West-Vlaamse bibliotheekwerking, de prijzen overhandigen.

Menen

"In Menen werd volgens de jury de origineelste activiteit opgezet tijdens de voorbije bibliotheekweek," zegt Sylvie Fermaut het Steunpunt Streekgericht Bibliotheekbeleid, dat verantwoordelijk is voor de derde editie van de West-Vlaamse BIB-awards. "Hun aanpak van de verwendag was werkelijk buitengewoon."

Kortrijk

"Dit jaar hadden we ook een speciale prijs voor de bibliotheek met de beste website. We hebben alle websites van de bibliotheken in de provincie bezocht en deze van Kortrijk bleek niet alleen zeer aantrekkelijk te ogen, maar bovendien ook heel gemakkelijk toegang te bieden tot zeer veel nuttige informatie voor de bibliotheekbezoeker. Daarom kregen zij een multimediacheque."

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag