Nieuws uit de Brugse regio

Volle zaal voor debat over schenkgedrag in cafés


Audio Reportage


Brugge, maandag 10/12/2007. In het Brugse stadhuis was vanavond zowaar een volle zaal bijeen voor een debat over het schenkgedrag in cafés. Ho.Re.Ca Brugge en het stadsbestuur gingen hierin in, op de morele en juridische verantwoordelijkheid van de horeca-uitbater bij het schenken van alcohol.

Niemand had een volle oude raadzaal verwacht, ook de burgemeester niet. Hij zag in de tarijke opkomst een duidelijk teken, dat caféuitbaters door hebben, dat een rendabele zaak uitbaten, betekent verantwoordelijk te handelen. Vooral de +café deelnemers zich zijn daar ten volle van bewust, en het siert hen, dat ze hiervoor van hun kostbare tijd vrijmaken, gaf Moenaert aan.

Geen alcohol in het verkeer

Afgelopen weekend werden in Brugge 87 voertuigen tegen gehouden en geen enkele bestuurder had gedronken. Moenaert stelde vast dat Brugge hiermee de enige stad was in West-Vlaanderen: "het kan uiteraard een gelukkige toevalstreffer geweest zijn, maar ik ben er wel blij om... Maar we zullen de komende weken uiteraard extra attent blijven en controleren," waarschuwde de burgemeester.

(FN-Op Locatie)
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag