Nieuws uit de Brugse regio

Bosplantactie Kom Op Tegen Kanker start in Brugge


Audio Reportage

Bosplantactie Kom Op Tegen Kanker start in Brugge
Brugge, maandag 10/12/2007. De campagne inmiddels traditioneel geworden boomplantactie ten voordele van Kom Op Tegen Kanker start dit jaar in Brugge. De stad Brugge organiseert samen met Kom Op tegen Kanker , het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen een boomplantactie. Tussen nu en 16 maart 2008 willen de organisatoren maar liefst 15.000 boompjes verkopen.

Ryckevelde

Het is de bedoeling dat de boompjes aangeplant worden op zondag 16 maart 2008 in het stadsrandbos Ryckevelde, waar 5 hectare nieuw bos moet komen, boven op de 130 hectare bestaand bos. De plantdag moet een grootse feestelijke happening worden.

Peter

Kurt Defranq, peter van de campage, hoopt dat de actie, naast bewustwording over kanker, ook laat nadenken over wat we met bossen doen... "Als kind van de jaren 60 groeide ik mee op met het TV feuilleton De Kat. Toen ik kind was waren er bossen, nu moeten we er aanplanten, en in zie in Oost Europa nu hetzelfde gebeuren."

De ideale stad

Vlaams leefmilieuminister Hilde Crevits noemt Brugge "de ideale stad voor de start van de actie, omwille van haar bosvriendelijke karakter."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag