Economie

Bussen Demotte nog niet onderweg


Audio Reportage


West-Vlaanderen, zondag 9/12/2007. De West-Vlaamse ondernemers, die hoopvol wachten op de Waalse werklozen op weg naar onze bedrijven houden best nog even de adem in. Het was de Waals minister-president, Rudy Demotte, die enkele weken voorstelde om bussen in te leggen tussen verschillende Waalse steden en een aantal industrieterreinen in Vlaanderen. Die bussen komen er echter niet, zo blijkt.

Parlementslid Gino De Craemer vroeg minister Vandenbroucke naar de stand van zaken, en uit het antwoord blijkt, dat de minister-president aan een publiek-privaat partnerschap tussen de twee gewesten en de bedrijven dacht. Volgens Vandenbroucke werd de VDAB echter nog niet benaderd door het Waals Gewest om dergelijke busverbindingen op te zetten. Het ziet er zelfs naar uit dat de bussen er helemaal niet komen.

De Craemer betreurt dat het voorstel nu slechts een ideetje blijkt te zijn geweest. Gezien de grote vraag naar arbeidskrachten in de Vlaamse bedrijven en de hoge werkloosheidsgraad in WalloniŽ zou dat nochtans de logica zelve zijn, en hij vroeg de minister dan maar zelf zel contact op te nemen met Rudy Demotte. Wordt (waarschijnlijk niet?) vervolgd.

(FN-Meegedeeld-GDC)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag