Cultuur en evenementen

December Dance van start met Myth


Audio Reportage


Brugge, zondag 2/12/2007. Dat die mythe het leven zelf is met zijn kleine en grote kanten, was overduidelijk. Het leven als een labyrint waar we af en toe wel eens kunnen in verdwalen, maar uiteindelijk toch samen via de grote poort naar binnen kunnen gaan. Dit is in het kort uitgelegd waar de 2 uur durende voorstelling rond draaide.

De voorstelling was van het Toneelhuis en de muziek werd live gespeeld door het Italiaanse ensemble Micrologus. Micrologus is een ensemble dat zich toelegt op middeleeuwse muziek. Zij zijn ook niet bang om hun voorstellingen in scène te zetten, vandaar misschien dat curator Sidi Larbi Cherkaoui hen volledig in de voorstelling zag. Het duurde een tijdje vooraleer we in de voorstelling kwamen omdat er heel veel diende opgenomen te worden. Maar het verrukkelijke decor, de mooie muzikale omlijsting, de soms gevatte teksten, de humor en zeker de dansers hebben er voor gezorgd dat Brugge een mooie eerste voorstelling gekregen heeft van December Dance.

Na de voorstelling spraken we met mensen die vol lof waren over datgene wat ze gezien hadden. Iedereen was het erover eens dat de voorstelling een wel doordachte blik was op het leven met zijn ups en downs.

We konden ook een praatje maken met Patrizia Bovi die geen onbekende is in Brugse muzikale middens. Het was ook voor haar de eerste keer dat ze met haar ensemble iets deed met moderne dans, maar naarmate de samenwerking met Sidi Larbi vorderde, kreeg ze de microbe te pakken.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag