Nieuws uit de Brugse regio

Gemeenteraad stuurt mobiliteitsplan bij


Audio Reportage


Brugge, maandag 26/11/2007. De Brugse gemeenteraad heeft in haar maandagse zitting het mobiliteitsplan bijgestuurd. De parkeertarieven werden iets opgetrokken, en voortaan zal ook in West Brugge betalend parkeren worden ingevoerd. De politie zal ook strenger nakijken of mensen hun blauwe schijf niet verzetten, in plaats van hun auto.

Wielklemmen

En er was zeer goed nieuws voor de Franse toeristen die Brugge bezoeken: zij krijgen binnenkort de primeur om met een wielklem te worden vastgezet in onze stad, als ze blijven fout parkeren. Ze zullen dus nog langer van Brugge kunnen genieten dan gepland, zij het niet voor hetzelfde geld, kondigde de burgemeester aan. Liefst 13.000 overtreders van Franse origine zijn onidentificeerbaar en dat aantal betreft dan nog eens 60 % van alle buitenlandse overtreders. De oorzaak ligt bij de departementale aflevering van nummerplaten in Frankrijk, een probleem dat zich niet stelt bij overtreders met Duitse, Nederlandse, Britse of Luxemburgse parkeerovertreders.

Deze discriminatie zal worden opgeheven, want de politie zal 'onidentificeerbare voertuigen' met wielklemmen vast zetten. De nieuwe reglementering zal wellicht begin volgend jaar worden goedgekeurd om tegen volgende zomer in voege te treden.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag