Cultuur en evenementen

Concertgebouw uitverkocht voor Viktoria Mullova


Audio Reportage


Brugge, donderdag 22/11/2007. Woensdag zat het Concertgebouw in Brugge helemaal, op enkele stoelen helemaal bovenaan, goed vol voor La Chambre Philharmonique en Viktoria Mullova. Op het programma stond romantisch werk van Beethoven en Schubert.

Mullova bracht het vioolconcerto van Beethoven op een verbluffende en verfrissende manier op haar Guadagnini-viool. Zij legde met haar instrument accenten die je anders niet hoort. Zij kon uit haar instrument de emoties die de muziek wil uitdrukken doseren als geen andere. Het publiek wist dat dan ook te appreciŽren en liet haar tot vier keer terugkomen: verdiend!

Na het concert kwam ze in haar loge over als een heel vriendelijke vrouw, die leeft voor haar muziek, helemaal niet als de ijskoningin, zoals ze soms wel genoemd wordt. Ze vertelde waarom ze zo graag op darmsnaren speelt. Ze vindt overigens vaak dat de strijkstok belangrijker is dan het type viool waarop ze speelt, in het bijzonder voor muziek zoals die van Bach, haar favoriete componist. Haar volgende concert in Brugge is volgend jaar: haar viool en Kristian Bezuidenhout op fortepiano brengen ook dan Schubert en Beethoven.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag