Economie

ACV duimt voor Gewestelijk Expressnet voor Bombardier


Audio Reportage


Brugge, donderdag 15/11/2007. In de ondernemingsraad van de Brugse vestiging van treinproducent Bombardier, is vandaag officieel meegedeeld dat er een principieel akkoord is over een bijbestelling van 50 dubbeldekrijtuigen ter waarde van 80 Miljoen en 102 Tram 3000 voor STIB, Brussel. Door de inschrijving van deze bestellingen, is de garantie gegeven door de directie, dat er werkzekerheid is tot 2009 voor de arbeiders op de site van Brugge.

Dat is voor de vakbonden goed nieuws, maar uiteraard is de bestelling van treinen voor het Gewestelijk Expressnet (GEN) voor Brussel, vitaal voor het verdere voorbestaan van de Brugeoise. Volgens de Europese leiding van Bombardier Transportation eerder deze week is de bestelling GEN de sleutel van de toekomst voor Bombardier Brugge vanaf 2009 en verder. Met de bestelling ligt een tewerkstellingsgarantie en werkzekerheid voor meerdere jaren in 't verschiet. In het andere geval zal de ooit grootste werkgever in de Brugse regio wellicht zijn deuren sluiten.

ACV-Metaal wijst er uitdrukkelijk op dat de werknemersgroep de laatste jaren enorme inspanningen deed ten goede van het bedrijf, hetgeen leidde tot een 20% kostenreductie, en vraagt dat Bombardier geen risico's neemt wat betreft zijn offerte om de bestelling binnen te halen. De waarde van de bestelling ligt rond het miljard euro.

(FN-Meegedeeld-ACV)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag