Nieuws uit de Brugse regio

Brugse fietsers krijgen binnenkort karrenspoor in kasseistraat


Audio Reportage

Brugse fietsers krijgen binnenkort karrenspoor in kasseistraat
Brugge, maandag 5/11/2007. Het Brugse Stadsbestuur heeft beslist dat de fietsers binnenkort, bij wijze van proefproject, een vernieuwend soort wegverbetering krijgen onder de vorm van een "karrenspoor" in een aantal kasseistraten.

Het idee, dat al is toegepast in het historische Stadsdeel van Leuven, werd door de Fietsersbond aangeraden om een aantal bijzonder onaangenaam aanvoelende straten voor fietsers beter berijdbaar te maken. Schepen Jean-Pierre Vanden Berghe vindt het een proef meer dan waard, en zal het bij wijze van proef toepassen in de omgeving van het Brugs Kerkhof waar ook heel wat bolle kasseien liggen.

Niet compatibel met bussen

Heel wat straten in de binnenstad zouden zich niet lenen voor het procedé zegt Vanden Berghe, omdat het nieuwe systeem niet compzatibel zou zijn met de bussen van De Lijn. Ook de vraag om de "karrensporen" ondermeer in Christus Koning toe te passen (Zie projectfoto Joe Englishstraat), krijgt geen positief gevolg, want in dat stadsdeel komt er na de nakende rioleringswerken een nieuw wegdek uit afsfalt, en dus komt de vraag daar te laat.

Geen suggestiestrook

Het gaat niet om een "suggestiestrook" zoals in de Boeveriestraat, maar een strook in een effen materiaal ingewerkt in de kasseien en dat blijkt technisch heel wat beter te werken.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag