Nieuws uit de Brugse regio

Brugse webcam in de top 10 van de wereld


Audio Reportage

Brugse webcam in de top 10 van de wereld
Brugge, donderdag 1/11/2007. De Brugse webcam van het Comité voor Initiatief haalt, nauwelijks één maand na zijn activering, een vermelding in de Wereld Top 10 voor live webcams. Deze "hitlijst" wordt elke maand samengesteld door het Amerikaanse bedrijf Earthcam.com. Met 15.000 bezoekers sinds eind september blijkt webcambrugge.be één van de meestbezochte webcams ter wereld. ( http://www.earthcam.com/topten_archive.php?month=10&year=2007 )

Snelle groei

Op 28 september lanceerde het Comité voor Initiatief samen met Palm Breweries een webcam met zicht op de Markt van Brugge. Voor het Comité vormde dit een mooie aansluiting op zijn bestaande cultureel-toeristische activiteiten. De samenwerking met Palm lag voor de hand, aangezien beide partners al jaren samenwerken voor het driedaags muziekfeest "Brugge Tripel Dagen" op de Markt van Brugge. Het beeld komt vanuit Restaurant De Carré.

"De statistieken tonen aan dat dagelijks een 400-tal mensen de webcam bezoeken en de Brugse Markt via het Internet bewonderen. Na amper 1 maand staat de teller al op meer dan 15.000 bezoekers. Het is een cijfer dat de stoutste verwachtingen van het Comité overtreft," zegt Björn Crul, de secretaris van het Comité voor Initiatief. "Wij zijn uiteraard bijzonder opgetogen."

(FN-Meegedeeld-CVI)
Meer op www.webcambrugge.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag