Nieuws uit de Brugse regio

Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis voorbeeld aanpak schoolverkeer


Audio Reportage

Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis voorbeeld aanpak schoolverkeer
Brugge, donderdag 1/11/2007. Het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis blijft een voorbeeld van een geïntegreerde aanpak van de problemen die het schoolverkeer met zich meebrengen. Dat was enkele jaren geleden écht nodig, want de school ligt vlak aan de Maalse Steenweg, de Fortuinstraat en de Schaakstraat, tijdens de ochtendspits drie van de drukste Brugse invals- en sluikverkeerswegen in Brugge, op een locatie waar op een boogscheut nog 4 andere scholen gelegen zijn. Verkeersproblemen genoeg dus.

Zes jaar geleden begon het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis met een verkeerswerkgroep. De school was dan ook de eerste, die met een uitgewerkt schoolvervoersplan naar het Brugse stadsbestuur trok, met vrijwel onmiddellijk enkele structurele verkeersaanpassingen rond de school voor gevolg. Dat betekent echter niet dat de school nu tevreden op de lauweren gaat rusten.

Kristien Devolder, ondervoorzitster van de ouderraad zit samen met de directie, de ouders, leerkrachten en leden van de de politie en het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid regelmatig rond de tafel, voor de verdere opvolging van de verkeers- en mobiliteitsenquête, die door bijna alle ouders van de basisschool en het secundair werd ingevuld. Het kan immers nooit te veilig.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sint-Kruis    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag