Nieuws uit de Brugse regio

Wereldbijeenkomst Pax Christi gestart in Torhout


Audio Reportage


Brugge, woensdag 31/10/2007. In Torhout is Pax Christi International haar driejaarlijkse wereldbijeenkomst gestart in het diocesaan centrum "Virgo Fidelis", beter bekend als Groenhove. 119 gedelegeerden uit meer dan 50 landen van alle continenten denken na en debatteren over de grote uitdagingen van deze tijd rond oorlog en vrede Ún over de missie, doelstellingen en strategieŰn van de organisatie.

Moeilijkheden

Volgens Gio De Weerd, de secretaris van Pax Christi Vlaanderen, is het bijeen brengen van de internatonale vredesbeweging nog altijd zeker niet evident. Zeker de vertegenwoordigers van landen in conflict ondervinden vaak heel wat tegenwind en momenteel zijn nog een 6-tal delegatieleden niet angekomen, omwille van visaproblemen.

Wissel aan de top

Op het einde van de bijeenkomst wordt patriarch Michel Sabbah als voorzitter van Pax Christi International opgevolgd door een voorzittersduo: aartsbisschop Laurent Monsengwo, huidig voorzitter van de Congolese bisschoppenconferentie, en Marie Dennis uit de Verenigde Staten. Algemeen secretaris Etienne De Jonghe wordt opgevolgd door Claudette Werleigh uit Ha´ti.

Zondag 4 november om 10.30 uur wordt de wereldbijeenkomst van Pax Christi afgesloten met een pontificale eucharistieviering in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge waarin mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, en mgr. Laurent Monsengwo, aartsbisschop van Kisangani in Congo en voorzitter van de Congolese bisschoppenconferentie, gezamelijk voor zullen gaan.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag