Nieuws uit de Brugse regio

Cercle spelers gaan drugsverslaafde jongeren begeleiden


Audio Reportage


Brugge, woensdag 31/10/2007. De eerder aangekondigde samenwerking tussen het dagcentrum "De Sleutel" en Cercle Brugge wordt vanaf volgende week een feit. Elke week zal een groepje van vier groenzwarte spelers samen met klanten van het opvangcentrum voor drugsverslaafden van de Broeders van Liefde sporten of trainen in de fitness- en gymzaal.

De bedoeling is de profspelers van Cercle te betrekken bij de sportactiviteiten die elke woensdagnamiddag worden georganiseerd binnen de dagwerking van het centrum in Brugge. Deze sportactiviteiten kunnen, dankzij deze unieke samenwerking, professioneel worden begeleid. Eigenlijk zullen de Cercle-spelers een beetje als trainers optreden voor de jongeren van "De Sleutel".

Motiveren

"Je kunt je wel voorstellen dat de jongeren hier al een tijd naar uit zitten kijken. We hopen dat de spelers een sportief rolmodel zullen zijn voor onze patiŽnten. De betrokkenheid van topvoetballers kan motiverend werken op de doelgroep. Het zal hun eigenwaarde versterken," zegt Rita Brauwers van "De Sleutel".

Ook het bestuur van Cercle is zeer opgezet met dit project. "Het kadert perfect binnen de sociale doelstellingen van Cercle, die bewust meer wil zijn dan zomaar een voetbalploeg. We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring ook voor onze spelers zeer verrijkend zal werken. De spelers reageerden trouwens erg enthousiast op deze concrete invulling van hun sociale engagementsverklaring binnen hun profcontract."

Bij de samenstelling van de spelerskwartetten van Cercle zal ervoor worden gezorgd dat er telkens zeker twee perfect Nederlandstalige spelers bij betrokken zijn.

(FN-Meegedeeld-Cercle)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag