Nieuws uit de Brugse regio

Enquête parkeren West Brugge tendentieus en slecht getimed


Audio Reportage

Enquête parkeren West Brugge tendentieus en slecht getimed
Brugge, zondag 28/10/2007. In een schrijven een burgemeester Patrick Moenaert, zegt ondernemer Pierre Fivet, namens een aantal inwoners en handelaars in West Brugge, ontevreden te zijn over het moment, de vormgeving en de inhoud van een enquête, die het stadsbestuur momenteel houdt, over de mogelijke invoering van een nieuw parkeersysteem in West Brugge.

"Een paar weken geleden waren samen met enkele buurtbewoners op het kabinet van de burgemeester om de parkeerproblematiek en de pallan vabn de stad te bespreken. Daarbij besloten wij een rondvraag bij de bewoners te organiseren, om beter te kunnen inschatten wat de juiste wens is van de bewoners. Onze teleurstelling is echter bijzonder groot toen wij vrijdag 26/10 de papieren van de rondvraag in onze bus hebben gekregen. De manier én de timing van de rondvraag en vooral ook de zeer tendentieuze bewoording die in de begeleidende brief werd gebruikt stuit ons tegen de borst," zegt Fivet.

"Het formulier kan enkel worden afgegeven in de mobiliteitswinkel op de Burg of in een urne bij de politie. De inspanning die daarvoor moet worden gedaan zal voor velen een drempel zijn. Waarom geen post of email ? Of een e-formulier op www.brugge.be ? We leven toch in 2007?" vraagt Fivet zich af. "En ook de timing is bijzonder ongelukkig. Nauwelijks 1 week én midden in de herfstvakantie, wanneer vele gezinnen er een paar dagen tussenuit gaan. De respons zal hierdoor wellicht zeer laag liggen en derhalve niet representatief zijn."

Tendetieus

"Een rondvraag met een keuze tussen 2 systemen moet volgens ons een compleet neutrale positie innemen. Dit is nu allerminst het geval. in de brief staat: ´ofwel wordt de bestaande situatie onverminderd behouden, ofwel wordt een andere betere oplossing ingevoerd´ en even verder ´Het stadsbestuur is ervan overtuigd dat , op basis van objectieve cijfers, enkel deze parkeerregeling een fundamentele verbetering kan betekenen voor de bewoners.´ Ook de summiere samenvatting op het roze enquêteformulier bevat ook geen objectieve pro's en contra's," stelt Fivet die daarmee de waarde van de rondvraag sterk in twijfel trekt.

Volgens Fivet werkt het huidige susteem in 95% van de gevallen goed en moeten voor probleemgevallen zoals de Meifoor en evenementen geen nieuwe signalisatie en dure parkeermeters worden aangebracht. "Dit heeft niets te maken met behoudsgezindheid maar wel met gezond verstand."

Het Brugs Stadsbestuur was nog niet bereikbaar voor commentaar.

(FN-Meegedeeld-PF)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag