Nieuws uit de Brugse regio

Gemuilkorfd voor vrijheid


Audio Reportage

Gemuilkorfd voor vrijheid
Brugge, zondag 21/10/2007. Een 70-tal betogers van extreemrechts trokken deze middag door de Brugse binnenstad, om aandacht te vragen voor hun zaak. De meeste deelnemers waren die-hard sinheads maar er waren ook minder opvallende mededemonstranten onder de Vlaamse Jongeren Westland, zoals de extreem rechtse groepering van het nationaal socialistische allure zich noemt. Onder het motto Eigen volk eerst trokken ze van het Zand naar het Jan van Eyckplein.

Gemuilkorfd

Opvallend was dat de betogers, ondanks het feit dat ze permanent leuzen scandeerden voor "vrijheid", de mond werden gesnoerd onder meer door VJW kopstuk Eddy Hermy, wanneer hen iets door de pers werd gevraagd.

Hoe flinterdun de logica van het gelegenheidsdiscours van Pieter Van Damme was, bleek ook uit zijn uitspraak, "er moet opnieuw gedacht aan de waarde van onze Nederlandse Volkstaal, in plaats van het hippe Engels." Pal voor zijn neus stonden nochtans een 10-tal demonstranten met een spandoek met de Franse tekst "Nation".

Toen we Pieter Van Damme in een dan wel toegestaan interview naar zijn visie op globalisering vroegen, onderbrak Hermy ook de extreemrechtse wonderboy Van Damme, toen deze wellicht van het geplande pad afweek.

Vrijheid van meningsuiting en Nationaalsocialisme gaan nog altijd niet samen, zo blijkt.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag