Economie

9 maand afsluiten Oostendelaan doodsteek voor handelszaken


Audio Reportage


Middelkerke, donderdag 18/10/2007. Frederik Serruys, de regiodirecteur van UNIZO is er niet over te spreken dat de Oostendelaan  tegen gemaakte afspraken in toch volledig wordt afgesloten. "Oorspronkelijk werd de handelszaken gecommuniceerd dat enkel verkeer steeds gewaarborgd zou blijven," zegt Serruys' aldus UNIZO.

"Uit veiligheidsredenen is men daar recentelijk van afgestapt en deze week werden de handelszaken verwittigd dat ze vanaf 5 november tot eind juni totaal onbereikbaar zullen zijn.  Voor heel wat handelszaken betekent dit veel meer dan omzetverlies en kan dit zelfs de doodsteek zijn. 9 maanden onbereikbaar of zeer moeilijk bereikbaar zijn is voor een aantal onderneers onhaalbaar lang. Bovendien moet men dergelijke zaken vroeger communiceren, op die manier kunnen handelszaken anticiperen en desgevallend tijdelijk verhuizen of een kleinere stock aanslaan," vindt Serruys.

De Unie van Zelfstandige Ondernemers wil zich niet bij de stand van zaken neerleggen en eist spoedoverleg tussen de ondernemers, het gemeentebestuur en de Vlaamse overheid, om naar constructieve oplossingen te zoeken.     

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag