Nieuws uit de Brugse regio

BelgiŽ Bestaat: rechtstreekse busverbinding Brugge-Charlerloi Airport


Audio Reportage

BelgiŽ Bestaat: rechtstreekse busverbinding Brugge-Charlerloi Airport
Brugge, donderdag 18/10/2007. Het Brugse stadsbestuur en de luchthaven van Charleroi hebben een overeenkomst bereikt, om vanaf 25 oktober dagelijks 4 busverbindingen te realiseren tussen het station in Brugge en de luchthaven. De busdienst moet een aansluiting realiseren tussen Brugge en Ryanair. "Uit onderzoek is immers gebleken, dat ruim 14 procent van alle passagiers die in Charleroi Airport aankomen ook Brugge willen bezoeken. 300.000 mensen die we op een meer comfortabele wijze willen bedienen, zegt schepen Jean-Marie Bogaert (N-VA).

Een enkele reis gaat 20 euro kosten, een retourtje 38. De eerste bus vertrekt als in de vroegte om 3.15 uur om de eerste vluchten te kunnen halen. Ook de laatste bus terug laat toe dat de passagiers van de laatste vluchten nog in Brugge kunnen geraken.

"Het project start op 25 oktober, en we zullen in de vliegtuigen van Ryanair en op publicaties van de maatschappij zelf de mogelijkheid promoten," zet Bogaert, die er op wijst dat Ryanair en de luchthaven vragende partij waren en dat "de stad graag heeft meegewerkt."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag