Nieuws uit de Brugse regio

Bourgeois subsidieert toeristisch infopunt in het station


Audio Reportage

Bourgeois subsidieert toeristisch infopunt in het station
Brugge, dinsdag 16/10/2007. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois zal het nieuwe toeristisch infopunt in het station van Brugge subsidiėren. Dat toeristisch infopunt dat 36.500 euro moet kosten zal toeristen, bij hun aankomst in het station, meteen eerstelijnsinformatie over de stad verschaffen. Het wordt een professionele antenne voor In en Uit op “t zand. In het verleden was er al een soort infobalie in het station, die echter helemaal niet afgestemd was op een vakkundige ontvangst van toeristen, die daar ook -en terecht- over klaagden.


Bourgeois investeert over heel Vlaanderen overigens ruim drie miljoen euro in 26 toeristisch-recreatieve projecten. In de provincie West-Vlaanderen zijn naast Brugge ook een nieuw toeristisch infokantoor in Knokke-Heist, het fietsencentrum vzw Mobiel in Kortrijk, het fietsnetwerk Leiestreek, de digitale stadswandeling in Roeselare en de uitbreiding van het aanbod wandelroutes in de provincie in de prijzen gevallen.

Minister Bourgeois looft de ondernemingszin van de Vlaamse toeristische sector: "De projecten bieden elk een meerwaarde voor het toeristische aanbod en versterken zo de attractiviteit van hun regio. Investeren in toeristisch-recreatieve projecten is ook goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid in eigen streek. Het is immers zo dat voor elke euro besteed aan een toeristische attractie, nog eens 2 euro aan de lokale omliggende middenstand wordt gespendeerd."

(FN-Meegedeeld-GB)
Meer over Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag