Nieuws uit de Brugse regio

Brugge vertolkt de rol van Amsterdam in Buddenbrooks


Audio Reportage

Brugge vertolkt de rol van Amsterdam in Buddenbrooks
Brugge, dinsdag 16/10/2007. In de Brugse binnenstad, en dan vooral langs en op de reien en onder meer in de omgeving van de Vismarkt, Arents en Gruuthuse worden dezer dagen filmopnames gemaakt voor de film Buddenbrooks, naar het gelijknamig boek van Thomas Mann. In deze Duitse bioscoopfilm wordt het verhaal verteld van het verval van de handelaarsfamilie op het eind van de 19e eeuw.

Brugge speelt Amsterdam

In de film, die wordt geregisseerd door Heinrich Breloer, speelt Brugge eigenlijk de rol van Amsterdam, volgens Berloer, omdat Brugge de rol van het 19e eeuwse Amsterdam veel authentieker kan spelen. "Ik heb zeker twee draaidagen bespaard, en dat betekent al gauw 80.000 euro, door hier in Brugge te filmen. Hier zie je geen antennes op de daken en lelijke lichtreclames, die je in de film zou moeten wegwerken. Door een paar oude bootjes in te huren en op de reien los te laten, heb je onmiddellijk de indruk ruim 100 jaar in de geschiedenis terug te zijn gekeerd. In Amsterdam kan je dit niet. Brugge was voor ons dan ook de uitgelezen locatie. De meeste Duitsers zullen bij het zien van de film nooit door hebben dat de opnames niet in Amsterdam gebeurden, tot de aftiteling tenminste," verwacht Breloer.

Opbrengst

Brugs toerismeschepen Jean-Marie Bogaert denkt overigens niet dat Brugge hierdoor meer Amsterdam promoot dan zichzelf, en verwacht naast de directe inkomsten ten gevolge van de filmopnames ook veel meer Duitse toeristen in Brugge vanaf 2009, wanneer de film op de televisie komt. Nu al hebben lokale handelaars en bedrijven al heel wat voordelen kunnen oppikken, want de acteurs en de crew overnachten voor, tijdens en na de opnames in enkele Brugse hotels en bezochten verschillende restaurants, plaatselijke bedrijven werden ook aangesproken voor de huur van materiaal... De geraamde omzet voor Brugge is hier ruim 100.000 euro.

(FN-Op locatie)
Meer over Literatuur    Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag