Economie

Samen electriciteit aankopen bespaart sterk voor bedrijven


Audio Reportage


West-Vlaanderen, dinsdag 16/10/2007. Na het succesvol afsluiten van een groepscontract elektriciteit begin 2007 lanceert de POM West-Vlaanderen in het kader van de projecten rond 'duurzame bedrijventerreinen' een nieuwe groepsaankoop voor elektriciteit Ún gas voor alle West-Vlaamse bedrijven, gekoppeld aan advies rond rationeel energiegebruik.

Eind 2006 werd aan de bedrijven de mogelijkheid geboden om in te stappen in een groepsaankoop elektriciteit. Elf bedrijven reageerden positief op deze oproep. Na grondige analyse werd voor deze elf deelnemende bedrijven over een nieuw elektriciteitscontract onderhandeld. Alle deelnemende bedrijven sloten een competitiever contract af! Dit betekent dat zij nu relatief minder betalen voor hun elektriciteit dan voorheen, rekening houdend met de enorme stijging van de energieprijzen. Gemiddeld bespaarden de deelnemende bedrijven jaarlijks 10% op hun elektriciteitsfactuur.

Daarnaast lieten een aantal bedrijven een energieaudit uitvoeren en kregen op basis hiervan zeer nuttige tips om hun energieverbruik te beperken.

De gevolgen waren verstrekkend:

Infosessies op 7 november 2007

Om de bedrijven in te lichten over deze groepsaankoop elektriciteit en gas en over de energieaudits organiseert de POM West-Vlaanderen op 7 november 2007 een infosessie in het Novotel Brugge van 8.30 uur tot 10.30 uur.

De infosessie richt zich naar alle bedrijven in West-Vlaanderen. Een groepsaankoop elektriciteit is interessant voor bedrijven met een laagspanningsaansluiting met een jaarlijks verbruik van minimum 85.000 kWh en voor alle bedrijven met een hoogspanningsaansluiting. Een groepscontract gas richt zich naar bedrijven met een jaarlijks gasverbruik van minimum 1.000.000 kWh. Een energieaudit is voor alle bedrijven interessant.

(FN-Meegedeeld-POM)
Meer op www.bedrijventerrein-management.be
Contacteren via mail koen.ponseele@west-vlaanderen.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag