Nieuws uit de Brugse regio

Vital Borkelmans ontslagen als trainer


Audio Reportage


Blankenberge, vrijdag 12/10/2007. Voormalig Club Brugge speler Vital Borkelmans is door eersteprovincialer KSC Blankenberge ontslagen als trainer. "Na zes gespeelde wedstrijden heeft de ploeg nog maar drie punten kunnen oprapen, dat zegt genoeg," zegt voorzitter Peter Van Oost. Afgelopen weekend ging de ploeg thuis met 1-3 roemloos ten onder tegen KFC Knokke.

Geen tijd

Borkelmans had ook weinig tijd voor Blankenberge. De voorzitter wil het niet als reden voor het ontslag opgeven, maar stelt wel vast dat Borkelmans ook vrijdag weer de "Sterren op de Dansvloer" van VTM meer prioriteit gaf dan de training. Voor de spelers was dat aanleiding voor nog meer gemor.

Borkelmans was bij Club Brugge mee betrokken in het behalen van vier landstitels. Nadien speelde hij nog een jaartje bij AA Gent en Cercle alvorens op zijn 40e het profvoetbal vaarwel te zeggen.

Danny Lavens volgt op

Als vervanger voor de ontslagen Borkelmans is inmiddels Danny Lavens aangetrokken. Lavens begon het seizoen bij Meulebeke maar werd er na 3 speeldagen ontslagen, ondanks de 6 op 9. Vorig seizoen behaalde hij met Meulebeke een 10e plaats in het klassement met 35 punten, 2 punten meer dan Sporting. Voordien loodste hij Oostnieuwkerke van 2e naar 1e provinciale en naar bevordering.

Voorzitter Peter Van Oost hoopt "op een paar overwinningen voor de winterstop, om zo bovenaan in de tweede kolom te komen en dan zien we wel weer."

(FN-ED-Meegedeeld-KSCB)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag