Nieuws uit de Brugse regio

Ingeborg keert terug uit de intimiteit


Audio Reportage

Ingeborg keert terug uit de intimiteit
Brugge, woensdag 10/10/2007. Ingeborg, geboren in Menen, maar al lang woonachtig in Brugge, keert na jaren publieke stilte terug als zangeres en presentator van een nieuw TV programma op Vitaya.

Ingeborg Sergeant werd bekend via de cabaretgroep "Zwiep en Brons", die in 1988 won op het Leids cabaretfestival en uiteraard door de deelname aan het Eurovisiesongfestival met het liedje Door de wind in 1989 in Lausanne. Dat waren de lanceerplatformen om als presentator bij VTM terecht te komen: Blind Date, All you need is love, De keuze van de kijker, Wondere Wereld en het bekende kinderprogramma Schuif af maakten van Ingeborg een wereldster in heel Vlaanderen. Maar toen was het genoeg geweest. Ingeborg ging in alle stilte werken als docent meditatie en yoga. Ze geeft workshops in binnen- en buitenland.

Terug naar op het scherm en in het theater

Een tweetal maanden geleden stond Ingeborg "plots" weer bij VTM in Tien om te Zien met een nieuwe single "Brussel" en kondigde ze een theatertour en de terugkeer naar het TV-scherm aan. Geen televisie meer voor de massa, wel voor de digitale zender Vitaliteit en Vitaya. Een bewuste keuze, blijkt uit een lang gesprek, met een Ingeborg, die duidelijk weet waar ze staat en waar ze heen wil.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag