Nieuws uit de Brugse regio

sp.a geeft educatieve vertoning van de film Sicko van Michael Moor


Oostkamp, woensdag 10/10/2007. Sp.a Oostkamp heeft vanavond, 10 oktober, een ganse cinemazaal in Kinepolis afgehuurd om exclusief aan haar leden de film Sicko van Michael Moore te kunnen tonen.

Deze film verhaalt wat er gebeurt als private verzekeringsmaatschappijen moeten instaan voor de gezondheidszorg zoals in de VS het geval is. De film is aangrijpend en bijwijlen zeer tragisch wanneer blijkt dat door de houding van deze maatschappijen onnodig dodelijke slachtoffers vallen.

Deze documentairefilm geeft ons socialisten de kans om duidelijk te tonen wat er ons te wachten staat als onze sociale zekerheid zou geprivatiseerd worden zoals politiek rechts al jaren vraagt.

Of zoals een bekend tv-weekblad het in haar recensie verhaalde : "Wij kunnen Sicko nog het best beschouwen als een roodgloeiende verwittiging-uit-de-hel : ook bij ons lopen immers een hoop lieden rond (apostelen van de vrije markt, magnaten uit de farmaceutische industrie, Oostendese brulboeien) die met het misselijke idee spelen om onze gezondheidszorg volledig in handen van de privésector te geven."

"Deze docufilm is dan ook een must voor éénieder die twijfels heeft over de goede werking van onze sociale zekerheid," zegt Jean Marie de Meester, de voorzitter van sp.a Oostkamp.

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer over Film    Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag