Nieuws uit de Brugse regio

Burgemeester Moenaert vraagt aanpak kruispunt Chartreuseweg


Audio Reportage


Brugge, maandag 8/10/2007. Ook burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) vraagt, naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval deze morgen, op het kruispunt van de Expresweg en de Chartreuseweg, de dringende aanpak van de heraanleg van het kruispunt. Het is het zoveelste dodelijk ongeval op die plaats. Het kruispunt, dat nog niet op de definitieve investeringslijst van de Vlaamse gemeenschap staat, geldt immers als één van de allerdodelijkste kruispunten in ons land.

Statistiek

Hoeveel dodelijke ongevallen er precies al zijn gebeurd, blijkt statistisch nauwelijks te achterhalen, maar "de doorsteek van de Expresweg door Sint-Michiels en Sint-Andries kent jaarlijks een 40 tal ongevallen met letsel," zegt commissaris Dhoest van de autowegenpolitie, die van de voorbije jaren de gegevens bij houdt. "De laatste drie jaar waren daar geen dodelijke ongevallen bij en ook de aard van de kwetsuren val statistisch mee, maar dat is omdat wij de cijfers van de expresweg vergelijken met deze van autosnelwegen, terwijl hier eigenlijk maar 70 mag gereden worden, dus hebben we geen degelijke vergelijkingsbasis," zegt de commissaris er meteen bij. Overigens blijkt uit onze navraag van vandaag bij vele politie- en statistische diensten, dat bij de politiehervorming heel wat gegevens van voordien nauwelijks te zijn meegenomen, met voor gevolg dat verschillende ongevallen van voor de hervormingen statistisch verloren zijn gegaan...

Minstens één dode te veel

Deze morgen vroeg is een 25-jarige man uit Lissewege omgekomen na nadat de Volkswagen Polo waarin hij als passagier zat met grote snelheid achteraan werd aangereden door een BMW. De bestuurder van de BMW, die volgens het onderzoek naar de remsporen en de schade zeker 120 kilometer per moet gereden hebben, had gedronken. Op het kruispunt geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

8 jaar geleden werden de plannen voor de heraanleg voor het kruispunt voor het eerst aan het publiek voorgesteld. De "definitieve" plannen om de Expresweg N31 te optimaliseren werden in mei 2004 aangekondigd door de toenmalige Vlaamse ministers Gilbert Bossuyt en Renaat Landuyt. Van die plannen is nog niets gerealiseerd. Enkele plannen zijn, met stevige bijsturingen, momenteel wel in uitvoering. Destijds stond het vandaag weer dodelijke Chartreusekruispunt vooraan op de lijst, nu staat het nergens meer ingeschreven.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Renaat Landuyt    Sint-Andries    Sint-Michiels    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag