Nieuws uit de Brugse regio

Helpt U 10.000 kinderen weer te zien?


Audio Reportage

Helpt U 10.000 kinderen weer te zien?
Brugge, zondag 7/10/2007. Met de campagne "10.000 mirakels" wil cbm gedurende de hele maand oktober aandacht vragen voor 17,5 miljoen personen, die wereldwijd blind zijn door cataract. 90% van hen wonen in het Zuiden. Nochtans volstaat een simpele ingreep om hen het zicht terug te geven. In het Zuiden kost zoŽn cataractoperatie voor een volwassene slechts 30 euro.

Kinderen

Elke minuut wordt ergens in de wereld ook een kind blind. Omdat een kind onder volledige verdoving geopereerd wordt, ligt de kostprijs per operatie hoger: 125 euro. Dit jaar wil cbm speciaal aandacht vragen voor de situatie van blinde en slechtziende kinderen in het Zuiden. Op donderdag 11 oktober is het immers de Werelddag van het Zicht. Dan start hun campagne "10.000 mirakels". Het doel is om tussen deze dag en eind november genoeg fondsen in te zamelen om 10.000 cataractoperaties mogelijk te maken.

Stadsomroep Brugge ondersteunt, zoals elk jaar trouwens, ten volle deze operatie. Als lokale omroep hebben we in Brugge, mede dank zij de nabijheid van "Spermalie" en "Licht En Liefde" wellicht wat meer voeling dan anderen met deze problematiek. En hoezeer horen voor radio ook van belang moge zijn, zien is een recht dat wij deze miljoenen kinderen voor de volle 100% gunnen. Wij hopen U ook en vragen U dan ook hieronder de link aan te klikken en Uw bijdrage te storten.

Vanaf volgende week zullen op onze websites de extra banners te zien zijn. En zullen aangesloten radiostations uitzendingen over dit thema brengen.

Frank Neirynck
Hoofdredacteur
Meer op www.ikwilhelpen.be/iwh/org.php?oid=31
Meer over Politiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag