Nieuws uit de Brugse regio

VB: stadsbestuur is het roer kwijt


Brugge, maandag 1/10/2007. Volgens Vlaams Belang rammelt het in de Brugse CD&V/NV-A/SP.A/VLD coalitie en is het stadsbestuur duidelijk het roer kwijt. "De breuklijn in de tripartite lijkt steeds groter te worden nu schepen van Ruimtelijke Ordening Van Volcem en burgemeester Moenaert lijnrecht tegenover elkaar staan in het dossier rond de mogelijke uitbreiding van het Jan Breydelstadion," zegt Frank Vanhecke. "Dit openlijk conflict verklaart wellicht het gebrek aan eenvormige visie en de chaotische communicatie over het winkelbeleid waarvan de monstercoalitie nu al sinds haar aantreden blijk geeft. De burgemeester verzet zich tegen de komst van een grote winkelzone in Loppem, zogezegd uit bekommernis voor de kleinhandel in de Brugse binnenstad maa legt intussen wel de eerste steen voor het winkelcomplex B-Plus aan de Blauwe Toren, ondanks de tegenkanting van Unizo en diverse handelaars uit de binnenstad. Om de handelaars in de binnenstad te sussen werd dan met veel bombarie een nieuwe grote studie ter bescherming van de detailhandel in de binnenstad besteld maar tegelijkertijd bijna vernemen we dat het schepencollege de Veemarkt op Sint-Pieters en de Beurshalle in het centrum wil verkopen en die vrijgekomen ruimtes graag zou willen opvullen metů winkels! Wat moeten de handelaars hiervan op den duur nog denken?" vraagt Vanhecke zich af. "De monstercoalitie zegt nu eens dit, doet dan weer dat en straalt vooral gebrek aan cohesie en duidelijke beleidsvisie uit."

Tijdens en na infovergadering

"De goed-nieuws-shows tijdens de diverse hoorzittingen van het mobiliteitsplan tonen ook aan dat er iets loos is. Vorige donderdag 27 september werd in de Magdalenazaal voor de inwoners van Sint-Andries en Sint-Michiels door de burgemeester triomfantelijk aangekondig, dat er een doorbraak is in het dossier van de ontsluiting N31/expressweg: de knelpunten Bevrijdingslaan, Legeweg en Lissewege zouden nu eindelijk aangepakt worden. Die eerste steenlegging is evenwel nog niet in zicht of de inwoners van Sint-Andries vernemen dat de burgemeester het Jan Breydelstadion wil uitbreiden, met alle gevolgen van dien. De burgemeester ziet er verkeerstechnisch klaarblijkelijk geen graten in om nog eens 10.000 Clubsupporters meer te onthalen in de woonzones. Mocht de buurt dit nog niet weten op de dag van de bewonersvergadering?" vraag Vanhecke met het nodige gevoel voor ironie.

(FN-Meegedeeld-VB)
Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Vlaams Belang    sp.a    Sint-Andries    Sint-Michiels    Lissewege    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag