Economie

REPLO: geen sprake van uitbreiding milieuvergunning luchthaven


Audio Reportage


Oostende, donderdag 27/9/2007. Er komt helemaal geen uitbreiding van de milieu-vergunning van de Luchthaven Oostende. Dat bericht Albert Doyen, de voorzitter van het Regionaal Platform Luchthaven Oostende-Brugge REPLO VZW deze morgen.

Naar aanleiding van de door WILOO en de Bond Beter Leefmilieu ingediende bezwaarschriften tegen de aangevraagde wijziging van de bestaande milieu-vergunning, stelt REPLO dat niet de luchthavenuitbater, maar wel het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, de aanvrager is en dat ze geen versoepeling van de huidige voorwaarden bevat, maar wel een administratief-technische aanpassing, zonder practische gevolgen. Deze versie is ons inmiddels bevestigd, door Diana Leuci, woordvoerder van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie.

Oostende geen uitzondering

Volgens REPLO kloppen de de beweringen "dat de toestellen die op Oostende-Brugge vliegen elders in Europa niet toegelaten worden" ook al niet, en "ziet het er sterk naar uit dat vermelde verenigingen, al dan niet opzettelijk, de bevolking en de politici op het verkeerde been willen zetten, met verkeerde standpunten en beweringen, met de bedoeling de werking van de luchthaven te schaden".

REPLO gaat er dan ook van uit, dat de bevoegde instanties de strategie van vermelde verenigingen door hebben en dat hun bezwaren als onverantwoord en onontvankelijk zullen beschouwd worden.

(FN-Meegedeeld-REPLO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag