Nieuws uit de Brugse regio

WILOO-delegatie bij burgemeester Vandecasteele


Audio Reportage


Oostende, zondag 23/9/2007. Morgennamiddag, 24 september, wordt een delegatie van de Oostendse actiegroep WILOO op het stadhuis ontvangen door burgemeester Jean Vandecasteele. Vandecasteele zal er 300 bezwaarschriften ontvangen, tegen de vraag van de Oostendse luchthavenuitbater om de milieunormen te versoepelen. Op zeer korte tijd is WILOO er in geslaagd die honderden bezwaarschriften te verzamelen.
Daarover zal ook overleg gevoerd worden.

Bezorgdheid

"Een en ander toont duidelijk aan dat de bezorgdheid voor een goede nachtrust nog steeds bij de omwonenden aanwezig is," zegt Jacques Denecker van WILOO. "Veel mensen beseffen dat een luchthaven in de buurt een permanente waakzaamheid vraagt en dat relatieve nachtrust geen permanente nachtrust betekent. De steun die we mochten ontvangen was dan ook groot."

Vandecasteele is Moenaert niet

"Burgemeester Vandecasteele luistert toch nog, tenminste formeel,... Misschien is dat politiek ook wel verstandig van hem en onverstandig van burgemeester Moenaert," vindt Jacques Denecker, die wel hoopt dat Vandecasteele de kant durft te kiezen van zijn inwoners en niet alleen van de luchthaven, ook als hij in de toekomst via het havenbedrijf ook meer echte invloed krijgt in het dossier. "Maar Vandecasteele in Moenaert niet, en hij houdt zich in elk geval reeds aan de pro forma regels om het overleg levend te houden," stelt Denecker, in een duidelijke verwijzing naar het Lappersfortdossier dat in Brugge muurvast blijft zitten.

De actie van WILOO wordt overigens gesteund door de Bond Beter Leefmilieu, die eventueel gerechterlijke stappen overweegt tegen een mogelijke versoepeling van de milieuvergunning. De Oostendse milieuvergunning is nu al zowat de meest vrijgevige van de Europese Unie. In Oostende mogen vliegtuigen landen, die in zowat alle Europese civiele luchthavens verboden zijn.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag