Nieuws uit de Brugse regio

De Lijn: opnieuw tram Brugge-Knokke en Brugge-Oostende


Audio Reportage

De Lijn: opnieuw tram Brugge-Knokke en Brugge-Oostende
Brugge, donderdag 20/9/2007. Tram nr. 10 die in 1956, als laatste elektrische tramlijn uit het straatbeeld van Brugge werd geschrapt, komt terug. En ook de tramverbinding met Oostende, die al veel eerder verdween, zal opnieuw worden ingevoerd, als het "Neptunusplan", dat deze middag dag in het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is voorgesteld door Vlaams minister voor Mobiliteit Kathleen Van Brempt, werkelijkheid wordt. Uiteraard zullen veel moderner trams worden gebruikt dan de verdwenen versie van een foto die we ontdekten in het Brugse stadsarchief.

400 miljoen euro

Van Brempt wil de kusttram uitbreiden van de Oostkust tot in Brugge en van Oostende naar Brugge. Ook zou ze doorgetrokken worden van Koksijde naar Veurne en als de Franse overheid akkoord is en mee betaalt zelfs naar Duinkerken. De Lijn wil met ruim 400 miljoen euro aan investeringen immers een verdubbeling realiseren van het aantal reizigers in onze provincie.

In de voorbije vijf jaar steeg het aantal reizigers van De Lijn al met 70 procent tot bijna 64 miljoen. In Brugge was die stijging zelfs beduidend groter.

(FN-Eigen Berichtgeving-Foto: Tram 10 Stadsarchief Brugge FO/A04038)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag