Nieuws uit de Brugse regio

Omwonenden ongerust over verdere verloedering Astridpark


Audio Reportage

Omwonenden ongerust over verdere verloedering Astridpark
Brugge, zondag 16/9/2007. De omwonenden van "De Botanieken Hof" zijn ongerust over de verdere verloedering van het Astridpark, zoals het ooit mooiste park van Brugge officieel heet. Ze vragen zich al jaren af, waarom de fontein in het park niet weer in gebruik wordt gesteld, waarom de muziekkioksk er elke dag nog slechter uit ziet zonder dat er aanstalten worden gemaakt om ze op te kalefateren en waarom balken van kapotte speeltuigen maanden blijven rondslingeren, zonder dat de stads er iets aan doet:

"Een paar weken geleden kwamen ze van ´t stad een prachtig nieuw bord zetten, met de tekst ´het is fijn als je het plein net en veilig houdt´, maar diezelfde werklieden wilden de kapotte balken en stammen niet meenemen. En dus wordt het elke dag erger. Dan komen er jonge gasten die daar alle sooten dommigheden mee uithalen," klaagt André.

Grafitti houdt kiosk in stand

"Vorig jaar hield de Brugse preventiedienst hier nog een eigenlof-campange voor de graffitidienst van het stad. Je moet die kiosk nu eens bekijken: waar er geen grafitti is zie je het blote ijzer van de constructie. Tenmiste ergens waar de kiosk niet geroest is. Het is jaren geleden dat dat nog verf heeft gezien en voor ijzer is dat dodelijk."

Bomen

"Ik vind dat de bomen niet degelijk onderhouden worden. Ik ben natuurliefhebber en heb altijd bomen onderhouden. Vooral de oude bomen, kandelaren, kastanjes en dergelijke. Ze moeten dringend bijgesnoeid worden anders riskeren ze bij wat meer wind omver te waaien of af te kraken, zoals die boom daar aan de overkant," reageert een andere wat oudere buurman.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag