Nieuws uit de Brugse regio

Brugse buurtwebsite overbruggen digitale kloof


Audio Reportage

Brugse buurtwebsite overbruggen digitale kloof
Brugge, woensdag 12/9/2007. Vanavond werden in het Dienstencentrum Van Volden de websitebouwers en cursisten van het BrugseBuurten project gevierd.

Martine Desopper, Hannes D'Hulster en Johan Desender kregen bloemen van burgemeester Patrick Moenaert, die stelde dat het succes van het project, dat bekroond werd met de "Thuis in de Stad"-prijs van de Vlaamse Gemeenschap, grotendeels aan deze drie mensen te danken is.

Het project, dat ooit als gedachte het levenslicht zag in het basiseducatiecentrum Wijzer, is inderdaad meer dan volwassen geworden: in totaal al 48 buurtwebsites zijn inmiddels operationeel en van 30 comitÚs die vorig jaar begonnen aan de bouw van een site hebben er 20 een vervolgcursus gevolgd om hun website nog beter te maken. Een des te opvallender prestaties, als je weet dat een groot aantal van de bouwers voor het project nog helemaal niet met een computer kon werken. Donald Allary van de bewonerswerking Annabil kon dat wel, maar leert elke dag bij, en vindt de begeleiding van vitaal belang.

"Vlaams minister-president Kris Peeters erkende onlangs nog dit probleem en kondigde aan dat Vlaanderen concrete maatregelen zou nemen om deze digitale kloof te helpen dichten. Misschien kan Brugge voor de minister een inspiratiebron zijn? Onze introductiecursussen computer voor buurtbewoners die nog nooit met een computer werkten, kan in ieder geval, op schaal van de stad, gezien worden als een digitale brug," zei burgemeester Patrick Moenaert.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brugsebuurten.be
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag