Nieuws uit de Brugse regio

Wandelaars op de vlucht voor jagers aan Sint-Pietersplas


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 11/9/2007. Gisterenavond, maandag 10 september, tussen 19.30 uur en 20.30 uur hebben een vijftal jagers met jachtgeweren met hagel in het recreatiegebied Sint- Pietersplas op Sint Pieters op ganzen gejaagd, volgens buurtbewoners Ún Lucien Decoorne van de Brugse Onafhankelijken, met gevaar voor spelende kinderen en omwonenden.

"Een wandelaar met hondje sloeg verschrikt op de vlucht. Een voorbijganger belde mij op, andere personenn die in de cafetaria aan de plas zater, vroegen mij om de zaak uit te zoeken en klacht in te dienen," zegt Decoorne. "Maar de politie opbellen had geen zin meer, daar het bij valavond was, reactie uit die hoek is trouwens veel te traag en te onvoorspelbaar. Op het ogenblik van het schieten was er ook een verjaardagsfeestje van een zestigjarige man aan de gang in de zaal aan de waterkant, met een veertigtal aanwezigen. Eerst dacht de aanwezigen nog aan vuurwerk, dan kwam de verontwaardiging..."

"Ik begrijp het niet:," zegt Decoorne. "Ze waren met vijf personen met lood schieten terwijl wandelaars en surfers aanwezig waren in het domein. Er staat daar trouwens een bord die aangeeft dat de plas een rustplaats voor dieren is. Is dat voor de grap? Met scherp schieten in een stadspark, een openbaar domein met wandelpad, grenzend aan een sociale woonwijk, drukke rijbanen en vlak naast de expresweg is onverantwoord. Ik zal aan de burgemeester vragen wie hier toestemming gegeven heeft om de watervogels af te knallen. Naar ons weten mogen ten uitzonderlijk titel ganzen worden afgeschoten in landbouwgebied, indien schade wordt berokkend aan de gewassen. Dit is hier niet het geval. Wat met de gebruikers van dit park, mogen die zomaar in gevaar worden gebracht? Het is nog altijd zomer, en er spelen daar heel wat kinderen. Er wordt er ook gefietst. Gaan ze dit voortaan ook toelaten in het Sebrechtspark of het Astridpark in Brugge? Daar zitten ook ganzen."

(FN-Meegedeeld-BO)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag