Economie

Voedselagentschap bevestigt Madrigo-rol in vleesschandaal


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 7/9/2007. Naar aanleiding van een fraudegeval met vlees in Duitsland, hebben de Duitse autoriteiten het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) ingelicht, dat er een factuur voor bijproducten van categorie 3-vlees, dat niet bestemd is voor humane consumptie, werd toegezonden aan het bedrijf Madrigo uit Brugge. Dat heeft het FAVV deze middag bevestigd.

Het FAVV startte onmiddellijk een onderzoek op dat leidde tot de vaststelling dat Madrigo in het dossier werkte als handelskantoor dat optrad op als handelaar tussen twee Duitse bedrijven. Het "niet voor menselijke voeding geschikte bijproduct" werd volgens het onderzoek, waaraan het bedrijf uit Sint-Andries "constructief heeft meegewerkt", niet in BelgiŽ geleverd of opgeslagen.

Volgens Inge Jooris is zijn er zeker een aantal administratieve onregelmatigheden vastgesteld. Zo is Madrigo volgens het FAVV niet geregistreerd, noch voor de diervoedingssector, noch voor de levensmiddelensector. Er werd dan ook een Pro Justitia van overtreding opgemaakt dat zal worden overgemaakt aan het Parket van Brugge.

Madrigo wordt geleid door Vlaams Parlementslid Agnes Bruyninckx (Vlaams Belang), en haar man Fredddy Bruyninckx.

(FN-Belga Press Release)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    Vlaams Belang    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag