Nieuws uit de Brugse regio

Snuif kasteellucht op met Binnen en Buiten


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 7/9/2007. Het nieuwe boekje "Binnen en buiten", uitgegeven door de Brugse erfgoedcel, laat je kennismaken met een vervlogen traditie, waarbij adellijke families in de winter in de Brugse binnenstad verbleven, maar in de zomer naar kastelen in de Brugse rand trokken.

"Het boekje biedt ook richtlijnen voor twee fietstochten in het Brugse Ommeland langs prachtige kastelen en een wandeling lans de winterwoningen van adellijke families in de Brugse binnenstad," zegt Katrien Steelandt. Binnen en buiten is dus zeker een aanrader voor wie houdt van een sportieve uitdaging met een vleugje geschiedenis.

Twee uitgestippelde fietsroutes en een wandelroute laten je de rijke geschiedenis van heel wat adellijke families en hun verblijfplaatsen ontdekken. Fietsroute 1 neemt je mee op een 55 kilometer lange tocht doorheen Brugge, Oostkamp en Zedelgem en vertelt je de historiek van zestien merkwaardige kastelen of zomerresidenties. Fietsroute 2 voert over 40 kilometer langs uitgestrekte poldervlaktes in Sint-Kruis, Moerkerke, Oostkerke en Koolkerke en verhaalt de achtergrond van tien kastelen. De wandeling in de Brugse binnenstad vult de twee fietstochten aan. Ze brengt je langs twintig winterverblijven en schetst het verband met de besproken kastelen.

Het boekje kost 6 euro, samen met een fietsnetwerkkaart voor het Brugse Ommeland Noord 10 euro. Het is te koop bij In & Uit Brugge, op het Zand en Museumshop, Dijver 16. Bestelling kan ook via info@erfgoedcelbrugge.be.

Binnen en Buiten kwam tot stand naar aanleiding van het thema wonen voor de 19de Open Monumentendag in Brugge.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.erfgoedcelbrugge.be
Contacteren via mail info@erfgoedcelbrugge.be
Meer over Sint-Kruis    Koolkerke    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag