Nieuws uit de Brugse regio

Groenen van de meerderheid stemmen niet groen


Audio Reportage


Brugge, woensdag 5/9/2007. "De groene gemeenteraadsleden die deel uit maken van de CD&V/N-VA/sp.a/VLD meerderheid in de Brugse raad stemmen helemaal niet groen, als puntje bij paaltje komt." Dat zegt Groen! gemeenteraadslid Steven Lepoutre na de stemming gisterenavond over het ijssculptuur.

Het dossier is beladen en Groen!Brugge had er ernstige bedenkingen bij: in tijden waarin de bezorgdheid om ons klimaat toeneemt, en in tijden waarin velen schandalig hoge energiefacturen dienen te betalen, vindt Groen! het ongehoord dat de Stad Brugge gedurende weken een niet geïsoleerde tent op ijstemperatuur zal houden, en hierbij gigantisch veel energie onnodig zal gebruiken.

Groenen stemmen niet groen

Gisteren werd voor het eerst in lange tijd hoofdelijk gestemd in de Brugse gemeenteraad, na de beslissing van gouverneur Paul Breyne, die burgemeester Patrick Moenaert terug heeft gefloten over zijn politiek van het per fractie stemmen. Het was dus voor het eerst, dat politici hun ware groene aard konden of moesten laten zien, maar dat viel bijzonder tegen. Verschillende "groene" raadsleden van de sp.a/spiritlijst stemden gedwee mee met de meerderheid. De partijlijn volgen primeerde dus duidelijk op groene idealen van ondermeer Annick Lambrecht, Pascal Ennaert en Jürgen Vanpraet.

Steven Lepoutre reageerde bitter: "Vandaag zeggen dat je groen bent en morgen de energiekraan volop opendraaien voor een project waar nog veel andere vragen over kunnen worden gesteld, is ongehoord... Ik ben zeer teleurgesteld,... dat collega´s die die zeggen dat ze groen zijn, hun woorden klaarblijkelijk niet in daden durven om te zetten op het moment dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen."

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    N-VA    Groen    sp.a    Patrick Moenaert    Pascal Ennaert    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag