Economie

300.000 bezoekers voor www.brugseommeland.be


Audio Reportage


Brugge, woensdag 5/9/2007. Deze week overschreed de website van het Brugse Ommeland, de groene regio rond Brugge, de kaap van de 300.000 bezoekers. De site is operationeel sedert begin juli 2006.

Meer dan 300.000 unieke bezoekers hebben ondertussen al de site van het Brugse Ommeland geconsulteerd voor informatie over toerisme en recreatie in deze groene regio. Samen bezochten ze op die manier meer dan 1,2 miljoen pagina's. De website werd, net als de andere regiosites van Westtoer, vorige zomer grondig vernieuwd. Bezoekers kunnen er op een vlotte, toegankelijke manier terecht voor alle toeristische informatie.

Logiesector tevreden

Het succes van de website is vooral een opsteker voor de lokale logiessector. "De site biedt immers een volledig overzicht van alle logies in de regio. Zowel hotels, vakantiewoningen als gastenkamers komen hierbij aan bod. Maar liefst 25% van de bezoekers gebruikt de website om een geschikt logeeradres te zoeken in de regio. Het is duidelijk dat de website het verblijfstoerisme in de regio bevordert," aldus Pieter Koten, regiomanager Brugse Ommeland.

Ook de pagina's met info over het lokale recreatie-aanbod zoals fietsen en wandelen worden druk bezocht, net als de frequent geactualiseerde evenementenlijst. "De website van het Brugse Ommeland moet de startpagina zijn voor iedereen, zowel toeristen als lokale inwoners, die een dagtrip of meerdaags verblijf in de regio wil plannen," besluit Pieter Koten.

De website is ook een belangrijk werkinstrument voor nieuwe marketingacties. In die zin is de uitbouw van een adressenbestand cruciaal. De elektronische nieuwsbrief van het Brugse Ommeland telt ondertussen bijna 7.000 abonnees, die op regelmatige basis actuele informatie en uittips over de regio ontvangen.

(FN-Meegedeeld-BO)
Meer op www.brugseommeland.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag