Nieuws uit de Brugse regio

Spirit vraagt dubbelrichtingsfietspad in Albert I-park


Audio Reportage

Spirit vraagt dubbelrichtingsfietspad in Albert I-park
Brugge, dinsdag 4/9/2007. Pascal Ennaert, gemeenteraadslid van Spirit, vraagt om een dubbelrichtingsfietspad aan te leggen in het Koning Albert I-park tussen het Concertgebouw en het station. Het huidige fietspad in het park wordt zeer frequent door zowel fietsers als voetgangers gebruikt en dan nog in beide richtingen. Het zijn vooral toeristen die op deze wijze de voet- en fietspaden verkeerdelijk gebruiken, maar ook Bruggelingen laten zich niet onbetuigd.

"Al is het gedrag van deze voetgangers en fietsers niet correct, het valt wel te begrijpen," zegt Ennaert. "Voor wie minder vertrouwd is met het fietsverkeer tussen het Zand en het station lijkt het fietspad een logische aansluiting op het fietspad op de stadsvesten. De fietsroute van het Zand richting station via Boeveriestraat of via het fietspad tussen het VTI en de Unesco-rotonde Ún uiteindelijk de fiets- en voetgangerstunnel bij de Boeveriepoort zijn in elk geval veel minder voor de hand liggend voor wie er de verkeerssituatie niet of onvoldoende kent."

Volgens spirit Brugge leidt het gebruik van het fietspad in beide richtingen voor niet altijd evidente fietssituaties, zeker ter hoogte van de bochten aan het Concertgebouw. Spirit Brugge hield daarom vandaag een actie ter hoogte van het fietspad en stelde een reeks schriftelijke vragen aan het stadsbestuur, om de kwestie op te lossen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Concert    Politiek    Pascal Ennaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag