Nieuws uit de Brugse regio

Geen wachtrijen meer voor bewonersvignet: internet helpt


Audio Reportage

Geen wachtrijen meer voor bewonersvignet: internet helpt
Brugge, zondag 26/8/2007. Vanaf dit jaar kunnen de Bruggelingen hun bewonersvignet, waarmee ze in de Brugse binnenstad kunnen langparkeren, vernieuwen via het Internet. Gedaan dus met de lange files.

De maatregel geldt overigens aleen voor personen die reeds beschikken over een bewonersvignet. Mensen die een nieuw voertuig willen inschrijven moeten wel persoonlijk langs in de Mobiliteitswinkel in het Administratief Centrum het Brugse Vrije op de Burg. Ook zij die en vignet willen voor een firma- of leasewagen en de houders van betalende vignetten (voor zone 2 of een 2e kaart in zone 1) moet wel nog naar de Mobiliteitswinkel.

Digitaal loket groeit

Toch is de vernieuwing voor 80% van de Bruggelingen een goeie mogelijkheid om een wachtrij uit te sparen, en burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) kondigde aan, dat de Stad steeds meer diensten ook digitaal gaat aanbieden.

Simpel

Voor de hernieuwing van het bewonersvignet via het Internet dient U enkel uw rijksregisternummer, de nummerplaat, uw huidig bewonersvignetnummer en uw straat in te vullen, op een webpagina van het digitaal loket van de stad Brugge, waarna U uw vignet gratis thuis opgestuurd krijgt. Mocht iets fout zijn gelopen, krijgt u een schrijven met de vermelding van de problemen.

Let wel: U dient tenminste 1 week vr het verstrijken van de vervaldatum van het bewonersvignet uw elektronische aanvraag ingediend te hebben!

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op eloket.cevi.be/gem_form.asp?p_id=GTPB_01
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag