Nieuws uit de Brugse regio

Benenwerk is Brugge´s favoriete evenement


Audio Reportage

Benenwerk is Brugge´s favoriete evenement
Brugge, zaterdag 11/8/2007. Benenwerk is Brugge´s favoriete evenement. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen voor de mooiste balzaal van Europa: bijna 20.000 mensen zouden in de loop van de avond over de Brugse pleintjes hebben gedwaald, op zoek naar hun favoriete dansstijl of om te kijken naar wie aan het dansen was. Het evenement is in de loop van de voorbije 6 jaar uitgegroeid tot een must op de Brugse sociale kalender, en wanneer de weergoden zoals vanavond weer aan de zijde van de organisatoren staan, levert dat prachtige momenten op.

Met Tango en Salsa maar ook Streetdance, Lindy Hop en Bollywood. Het kon allemaal en het publiek kon er niet genoeg van krijgen.

dB

Enige, wel zeer opvallende minpunt: de stedelijke organisatoren namen het zelf bijzonder weinig nauw met de Brugse geluidsrichtlijnen. Als de Stad haar eigen regels dermate met de voeten treedt, door op de Vismarkt bijvoorbeeld ruim 110 dB (decibel) geluid te spuwen, mag ze dan nog naleving van diezelfde regels eisen van andere organisatoren, vroegen enkele voorbijgangers "uit het vak" zich af.

(FN-Op Locatie)

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag