Cultuur en evenementen

Quatuor Fratres: broeders in muziek


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 3/8/2007. Vorig jaar won Quatuor Fratres de Mozartensemble-wedstrijd. Hoewel ze geen broers zijn in de letterlijke betekenis van het woord, voelen ze zich toch met elkaar verbonden. De cellist van het jonge viertal, Mathieu Rouquié, verwoorde hun filosofie.

De muziek die ze deze middag brachten waren twee strijkkwartetten: één van Mozart en het andere van de minder bekende Jadin. Iedereen was het er over eens: een perfect aperitief voor een zomerse middag. Misschien werd het mooie weer wel opgewekt door die mooie muziek.

Niet vanzelf

Vier jonge mensen die waarschijnlijk een mooie muzikale toekomst tegemoet gaan. Het festivalpubliek was in ieder geval in de wolken. Mathieu weet nochtans wel, dat een muzikaal leven opbouwen zoals zij het voor ogen hebben, niet zo evident is. De concerten die hoorden bij het festival, les geven en opzoekingswerk, is zowat het enige waar ze mee bezig zijn. De eerste prijs zorgde wel voor de oh zo broodnodige erkenning. Het leven van een beginnend kunstenaar gaat niet over rozen. Heb je dan wel de wedstrijd gewonnen, maar de rest moet je zelf doen !

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag