Nieuws uit de Brugse regio

De triomf van Il Trionfo del Tempo


Audio Reportage

De triomf van Il Trionfo del Tempo
Brugge, woensdag 1/8/2007. De allereerste opvoering van het nieuwe ensemble, opgericht door Jan Van Elsacker en Bart Rodyns, donderdagavond in de Sint-Gilliskerk in het kader van Musica Antiqua, was blijkbaar bij het talrijk aanwezige publiek een topper aangezien ze maar bleven applaudisseren.

Vocale en instrumentale muziek wisselden elkaar af, zodat er een mooi evenwichtig programma ontstond dat de naam "Il Canto d’ Orfeo" meekreeg. Ze brachten werk van eerder ongekende componisten uit de tijd van Claudio Monteverdi met mooi klinkende Italiaanse namen zoals o.a. Giovanni Maria Nanino, Parmelitano Sigismondo d’India en Giovanbatista Da Gagliano.

Naast Jan Van Elsacker, tenor, die de algemene leiding heeft bestond de groep verder uit Bart Rodyns op orgel en klavecimbel. De idee om iets nieuws te beginnen groeide bij hen.

Van Elsacker herinnert zich nog heel goed de zwoele Winterreise zomeravond van vorig jaar. Hij legt ook uit waarom hij de oude muziek naast de romantische plaatst.

Doran David Sherwin speelde de cornetto, Maria Silberstein speelde viool, Simen Van Mechelen was trombonist en Liesje Van Massenhove deed het met de blokfluit en het klavecimbel.

Over de Lyrone vertelt Pauline Van Laarhoven, die het instrument en ook de Viola da Gamba (foto) bespeelde.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag