Nieuws uit de Brugse regio

Gewonnen dank zij de schoonmoeder


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 31/7/2007. Brugs milieuschepen Moniek Boydens heeft deze morgen 20 compostvaten uitgereikt aan Brugse winnaars van de wedstrijd rond de vierde Juni Compostmaand, georganiseerd door VLACO en de OVAM. Gedurende de maand juni werden meer dan 400 activiteiten georganiseerd door Vlaamse gemeenten, intercommunales en compostmeesters. Heel wat Vlamingen volgden demonstraties en workshops of bezochten tentoonstellingen rond composteren, onder meer op enkele Brugse markten.

Net zoals vorig jaar waren er opnieuw duizend gratis compostvaten te winnen. Iedereen die deelnam aan een activiteit tijdens de Juni Compostmaand kreeg een krasbiljet cadeau met een wel héél toepasselijke schiftingsvraag: hoeveel wormen zitten er in 5liter halfverteerde compost. Er kwamen 191 antwoorden binnen, men schatte het aantal tussen 5 tot 9122 wormen. Op l juli hebben mensen bij OVAM de wormen één voor één geteld en er zaten maar liefst 189 wormen in de massa. De 20 deelnemers die dit getal het dichtst benaderden kregen vandaag, dankzij samenwerking met IVBO, van schepen Moniek Boydens een compostvat.

Schoonmoeder

De winnaars bleken allemaal hun eigen verhaal te hebben over ze hoe het compostvat hadden gewonnen. Helena Van Kerkhoven, bijvoorbeeld, sleepte haar prijs in de wacht dank zij haar schoonmoeder.

Migranten met oog voor ons milieu

Overigens blijkt uit de wedstrijd ook dat aangespoelde Bruggelingen oog voor het milieu hebben. Alieh Borhani had al jaren haar composthoekje in de tuin en heeft nu een compostvat gewonnen. "En ik had er net een besteld, maar ik heb ze nog net op tijd kunnen afbellen," zegt ze trots, en blij met de aanwinst.

De winnaars: zijn Guido simoens, Steven Salembier, Robin Van Den Broeck, Marieke Fremaut, Ann Devliegher, Mieke Fonteyn, Suzanne Standaert, Mare Persyn, Jean Van Lishout, Marie Rose Van Tuyckom, Patrick Puype, Alieh Borhani, Helena Van Kerkhoven, Wim Debosschere, Gisèle simoens, Nathalie De Pauw, Jonas Van Poelvoorde, Hendrik Spitaels, Jacqueline Alix en Chris Honoré

(FN-Op locatie)
Meer over Milieu    Monique Boydens    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag