Cultuur en evenementen

Musica Antiqua uit de startblokken met puzzel


Audio Reportage


Brugge, woensdag 25/7/2007. Woensdagavond had de eerste voorstelling plaats van het jaarlijkse Brugse muziekfestival. De bezoekers van het Concertgebouw werden verwelkomd door jonge musici van het NJO. De naam van de voorstelling was 'Puzzled'. Voor de multimediale uitvoering stonden Zefiro Torna voor de muziek in, ZOO en Thomas Hauert deden de choreografie.

Kinderen waren vandaag ook bezig met puzzels met Het Klein Verhaal in de theaterzaal van de Biekorf. Vanavond konden ze de voorstelling meebeleven. Filip De Blieck van dat Klein Verhaal was in ieder geval in zijn nopjes.

Het was echter niet zozeer datgene wat de trouwe oude muziekfans verwachtten van het festival, maar het was een voorstelling met een vernieuwende kijk op die oude muziek. De muzikanten hadden niet dat passende maatpak aan en ze werden opgeslorpt in de sfeer van de moderne dans. Oude muziek werd hier op een heel moderne naar voor gebracht: het gegeven van de voorstelling waren de labyrinten uit de oudheid en uit de middeleeuwse muziek. Je kreeg effectief de indruk dat er een raadsel diende opgelost, maar eens opgelost dook er steeds een nieuw op. Vandaar dat een aantal mensen geen voldaan gevoel hadden op het einde van de voorstelling.

Maar net zoals bij elke opvoering en voorstelling doet de toeschouwer ermee wat hij wil. De titel 'Puzzled' was in elk geval verbluffend gekozen. Hoe lang moeten we soms zoeken vooraleer we een passend puzzelstukje gevonden hebben. Eens we proberen het in de puzzel te passen, is het toch wel niet het goede stukje zeker! Nogal wat mensen die vanavond thuiskomen zullen ze nog altijd het juiste stukje zoeken.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag