Cultuur en evenementen

Summer Academy: muziekkamp in het Concertgebouw


Audio Reportage

Summer Academy: muziekkamp in het Concertgebouw
Brugge, dinsdag 24/7/2007. Het NJO (Nationaal Jeugdorkest) is een van oorsprong Nederlands initiatief dat door de jaren heen hebben jonge muzikanten uit de hele wereld samenbrengt om samen muziek te maken. Wij konden vandaag een repetitie bijwonen van het vioolconcerto van Beethoven met een zwangere Midori Seiler als solist en Jos Van Immerseel als dirigent.

Eline Willems, tourneemanager legt uit wat de Summer Academy eigenlijk inhoudt.

Van Immerseel doet dit reeds voor het derde jaar op rij, nadat hij bij de eerste vraag, bij gebrek aan tijd, neen had gezegd. Men kwam bij hem terecht omdat hij artistiek directeur was van het conservatorium van Amsterdam en omdat hij bekend stond als iemand die ervaring had met originele uitvoeringspraktijken : darmsnaren op de strijkers ipv metaalsnaren, houten dwarsfluiten of traverso’s ipv metalen fluiten, natuurhoorns ipv moderne hoorns met pistons…

Ook Vlamingen maken deel uit van het zomerorkest. Zo spraken we een violiste uit Den Haan die in Gent aan het conservatorium zit en voor de tweede keer mee doet.

Tijdens de pauze konden we met de deelnemers een babbeltje slaan. Een stretchende Finse blondine viel ons meteen op.

Wie het resultaat van het vele strijken, blazen en slaan wil horen, wordt verwacht in het Brugse Concertgebouw op 28 juli in het kader van Musica Antiqua.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag