Nieuws uit de Brugse regio

Catch The Spirit Choir verrast bezoekers Kathedraal


Audio Reportage

Catch The Spirit Choir verrast bezoekers Kathedraal
Brugge, dinsdag 24/7/2007. Nogal wat vaak toevallige bezoekers van de Sint-Salvators Kathedraal in Brugge keken deze middag aangenaam verrast op, toen ze op een gratis optreden van het "Catch The Spirit Choir" uit Cleveland in de Verenigde Staten werden vergast.

Parijs, Keulen en Brugge

Het gospelkoor is bezig aan een tournee langs de belangrijkste Europese kathedralen en was gisteren in Parijs, morgen staan ze in Keulen, maar vandaag waren ze dus in Brugge. Een goed uur lang brachten ze verschillende gospelsongs en Amerikaanse religieuze muziek worden gebracht.

Verrassende akoestiek

Voor de leden van het koor, waarvan de meesten zelfs nog nooit buiten de Verenigde Staten waren geweest, was vooral de akoestiek van de kathedraal een enorme verrassing. "De Amerikaanse kerken minder groots, behalve dan de kathedraal in Washington DC," vertelt Helen, één van de koorleden. "Het was voor ons dus aanpassen geblazen, want je hoort vaak beter de echo´s door het fantastische gebouw dan wat je zelf zingt, en dan mag je de dirigent geen seconde uit het oog verliezen," vult Kim aan. "Het is gewoon heerlijk in een locatie als deze te mogen optreden."

(FN-eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag