Cultuur en evenementen

Op reis met de sterren in Beisbroek


Audio Reportage


Brugge, donderdag 14/6/2007. Volkssterrenwacht Beisbroek biedt de komende maanden verschillende planetariumvoorstellingen aan.

Op reis met de sterren

In "Op reis met de sterren" worden alle registers van klank en beeld opengetrokken om de bezoeker mee te nemen op een boeiende tocht naar de wonderen van het heelal.

We reizen mee met de grote ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama en Magellaan en zien hoe zij hun weg baanden aan de hand van de sterrenhemel op zoek naar nieuwe werelden. Met behulp van het Zeiss projectieplanetarium wordt verklaard hoe de navigatie op zee gebeurde aan de hand van de hoogte van de zon, de poolster en de sterrenbeelden. We gaan wat dieper in op enkele van die sterrenbeelden en naar de verhalen die er achter schuilgaan. Maar we blijven niet op de aarde. We reizen ook mee met de nieuwste ontdekkingsreizigers, bemande en onbemande ruimtemissies die, net als Magellaan en zijn collegae, nog steeds hun weg verkennen aan de hand van de sterrenhemel. We kijken mee met de nieuwste instrumenten aan boord van de Hubble Ruimtetelescoop, het Internationaal Ruimtestation en met de grootste Europese telescopen in Chili. Ze laten ons meegenieten van de pracht van verre sterreneilanden en kleurige nevels. We beleven hoe er heel wat dynamiek aan die sterrenhemel te beleven valt, hoe sterren evolueren en hoe het uiteindelijke lot van ons eigen melkwegstelsel er zal uit zien. Dit alles wordt in een bevattelijke taal voorgesteld zodat het programma geschikt is voor een ruim publiek en een boeiende uitstap voor het hele gezin kan worden.

(FN-Meegedeeld-Beisbroek)
Meer op www.beisbroek.be
Contacteren via mail info@beisbroek.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag