Nieuws uit de Brugse regio

Elke dag sport op het strand in Zeebrugge


Audio Reportage


Zeebrugge, donderdag 12/7/2007. Het Brugse stadsbestuur wil Zeebruggenaren en toeristen in Zeebrugge aanzetten om de gezonde zeelucht te koppelen aan beweging en sport. Dat zijn immers dé ingrediënten voor een gezonde zomer, die ons in staat stelt onze batterijen op te laden, zegt schepen van sport Annick Lambrecht.

De stedelijke sportdienst organiseert dan ook al vele jaren strandanimatie tijdens de zomermaanden. Voor de strandanimatie, die loopt van 30 juli tot 25 augustus zijn voorinschrijvingen niet nodig als men op tijd komt.

De meeste initiatieven worden in twee sessies gegeven : één die start om 13.30 uur en loopt tot 15 uur en één die start om 15.30 uur en loopt tot 17 uur. Het aanbod is erg divers en afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen : beachvolleybal, netbal en voetbal zijn mogelijkheden, maar ook schattenjacht, dansinitiatie of papieren bloemen maken.

De initiatieven vinden plaats op het sportstrand voor het Badengebouw onder begeleiding van een gekwalificeerde lesgever. Elke deelnemer is ook verzekerd.

Als het té warm is worden de geplande activiteiten vervangen door spetterende waterspelen. Bij slecht weer gaan de geplande initiaties niet door.

Wanneer men aan 4 activiteiten deelneemt heeft de stad, kwestie van de mensen aan te sporen om regelmatig van het sportaanbod gebruikte maken, ook nog een aandenken bovenop.

Het overzicht van wat dagdagelijks doorgaat vindt U op de agenda.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.stadsomroep.com/agenda.asp
Meer over Annick Lambrecht    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag